Галерия снимки - Коледен спектакъл 2015 г. - Българско неделно училище *Паисий Хилендарски* - Атина, Гърция

С десния плъзгач движете, а за по-голям размер (в нов прозорец) кликвайте снимките.

КОЛЕДЕН СПЕКТАКЪЛ 2015 г.
Учениците от Българско неделно училище "Паисий Хилендарски" изнесоха своя традиционен Коледен спектакъл пред многобройните гости, родители и приятели на училището, които бяха изпълнили празнично украсената зала.
Първи на сцената се качиха най-малките възпитаници на неделното училище, които пяха коледни песни и танцуваха рокендрол.
По-големите ученици разказаха, по свой начин, библейската история за раждането на Исус. Те представиха легендата за коледната елха, чиито клонки ангел небесен украсил със звезди, за да зарадва младенеца. Изключително интересно бе театралното представяне на коледния разказ на Асен Разцветников "Снежинката", за малката водна капчица, видяла целия земен път на Божия син, който учел човеците да се обичат...
Децата изрекоха традиционните коледни наричания и благопожелания, а фолклорните ритми и шарки украсиха сцената в духа на българското - хоро залюляха и малки и големи участници.
Концертът завърши с изпълнение на фолклорна танцова формация "Пиперлии" към Гръцко-българско сдружение за култура "Паисий Хилендарски", с ръководител и хореограф Маргарита Тошкова.
Горещо настроение в програмата внесоха хип-хоп танците на децата, които показаха своя танцувален талант в интересни хореографии.
В края на спектакъла, но точно навреме, в залата пристигна добрият Дядо Коледа, който раздаде подаръци и лакомства на малките палавници.
Всички присъстващи отнесоха у дома си късче от празничния дух на Коледа - ден на тайнството на Божието човековъплъщение, надежда и опрощение, ден на светлина и благословение за целия християнски свят.

Юлия Костова
Българско неделно училище *Паисий Хилендарски* - Атина


Снимка 1 (от общо 12)

Снимка 2 (от общо 12)

Снимка 3 (от общо 12)

Снимка 4 (от общо 12)

Снимка 5 (от общо 12)

Снимка 6 (от общо 12)

Снимка 7 (от общо 12)

Снимка 8 (от общо 12)

Снимка 9 (от общо 12)

Снимка 10 (от общо 12)

Снимка 11 (от общо 12)

Снимка 12 (от общо 12)


Албум със снимки от Коледен спектакъл 2015 г.
Българско неделно училище "Паисий Хилендарски" Атина Гърция .::.
Всички албуми