Галерия снимки - Коледен спектакъл 2014 г. - Българско неделно училище *Паисий Хилендарски* - Атина, Гърция

С десния плъзгач движете, а за пълен размер (в нов прозорец) кликвайте снимките.
В навечерието на Коледа (2014), децата от Българско неделно училище *Паисий Хилендарски* изнесоха своя Коледен спектакъл. Официален гост на тържеството бе консул Георги Шопов.
На сцената се завъртяха в нежен танц малките снежинки от детска занималя *Детски свят*. Те отстъпиха място на малките моми и коледари от подготвителната група на училището,които представиха весело хорце и коледни благословения.
Децата от начален курс подредиха коледна трапеза и пресъздадоха народните традиции на Бъдни вечер, също и обичая Коледуване. По-големите ученици представиха интересна хип-хоп хореография, както и модерен вариант на сценката *Сливи за смет*. Коледната украса на сцената се сля с красотата на българските народни носии на малките и големи танцьори. Градусът на празничното настроение на тържеството бе поддържан от изявите на танцова формация *Детелини* към сдружението, както и от участията на специалните гости - музикална формация *Български ритми* и певчески квартет *Искра*.
Най-вълнуващият момент за малките палавници бе пристигането на Дядо Коледа, който раздаде на децата дългоочакваните подаръци. За децата бе осигурена и почерпка от български лакомства. Тържеството завърши, по традиция, с кръшно българско хоро, което слезе от сцената и се изви между редовете в залата. Тържеството се превърна в истински роден празник, чието настроение, хората отнесоха у дома, заедно с пожеланията за спорна и щастлива нова година.
Юлия Костова
Училищен ръководител на българско неделно училище *Паисий Хилендарски* - Атина


Снимка 1 (от общо 10)

Снимка 2 (от общо 10)

Снимка 3 (от общо 10)

Снимка 4 (от общо 10)

Снимка 5 (от общо 10)

Снимка 6 (от общо 10)

Снимка 7 (от общо 10)

Снимка 8 (от общо 10)

Снимка 9 (от общо 10)

Снимка 10 (от общо 10)


Албум със снимки от Коледен спектакъл 2014 г.
Българско неделно училище "Паисий Хилендарски" Атина Гърция .::.
Всички албуми